2021-06-23 08:20:17 | User Error: 2021-06-23 08:20:17 | MySQL Error (1054): Unknown column 'translation.' in 'field list' in /home/szorgosk/public_html/szocialisfarm.hu/framework/classes/fw/database.php on line 155
2021-06-23 08:20:17 | Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/szorgosk/public_html/szocialisfarm.hu/framework/classes/fw/database.php on line 237
Elindult a FARMWELL H2020-as projekt

 

A FARMWELL projekt Horizont 2020-as tematikus hálózatként a társadalmi innovációk azonosítását és szélesebb körű elérhetővé tételét célozza meg annak érdekében, hogy megoldást találjunk a közös társadalmi kihívásokra és növeljük a gazdálkodók jól-létét.

A gazdálkodókat érintő komoly társadalmi problémák – beleértve a mentális egészségügyi gondokat, depressziót, elszigetelődést, fizikai kockázatokat, a negatív társadalmi megítélés által kiváltott stresszt, a gazdaság átadásával kapcsolatos terheket, a nemek közötti egyenlőtlenséget – új és innovatív megoldásokat (társadalmi innovációt) igényelnek. A mezőgazdaság és a gazdálkodás kontextusában az innovációt gyakran technológiai innovációval azonosítják. Bár a társadalmi innováció egyre nagyobb jelentőséggel bír a gazdálkodással összefüggésben is, mégis ritkán jelenik meg a gazdálkodók jól-létét növelő megoldásként.

A FARMWELL legfőbb újdonsága az, hogy elősegíti a különböző nemzeti és helyi vonatkozású társadalmi innovációk hasznosítását a gazdálkodók és családjaik mentális, fizikai és társadalmi jól-létének javítása érdekében.

A FARMWELL projekt nyitó ülésére valamennyi partner részvételével 2021. február 11-12-én került sor. A tapasztalt kutatással foglalkozó és a gyakorlati oldalt képviselő konzorciumi tagok – Romániában, Magyarországon, Lengyelországban, Belgiumban, Olaszországban és Görögországban - ezt követően már meg is kezdték a legfontosabb társadalmi kihívások feltérképezését és a társadalmi innovációk azonosítását.

További információk a projektről: FARMWELL – Agrárközgazdasági Intézet (gov.hu)